SDA-ovski “trojanski konj”: Da li Konaković razumije išta u politici, osim interesa, i da li zna o čemu i u čije ime pregovara?

0

U zgradi Delegacije EU u Sarajevu traje novi sastanak u vezi izmjena Izbornog zakona BiH uz medijaciju Angeline Eichhorst i Michael J. Murphya, ambasadora Sjedinjenih američkih država u BiH.

Na sastanak su predsjednici političkih stranaka, Bakir IzetbegovićDragan ČovićFahrudin RadončićElmedin Konaković i Nermin Ogrešević.

Današnji sastanak mogao bi biti posljednji ukoliko dođe do finaliziranja dogovora odnosno usaglašavanja stavova, prvenstveno između SDA i HDZ-a.

Na društvnim mrežama se oglasio Konaković s porukom koja znači da je on za vječnu kontolu HDZ-a u Vladi FBiH.

“Nikad nećemo pristati na koncept uređenja Doma naroda FBiH po uzoru na RS. To bi bila apsolutna pobjeda Dodikovog režima koji je etnički očistio manji bh. entitet i potvrda da rade ispravnu stvar. Kratka je pamet predlagaća takvog modela”, napisao je Konaković na Twitteru.

Slika

Inače, jedinstven je stav probosanskih stranaka o reduciranju Doma naroda, a za smanjenje ovlasti su svakako i SDP i DF.

Konaković je jučer podržao HDZ na temi izbora članova Predsjedništva BiH, a očito danas i na temu Doma naroda.

Podsjetimo, bez značajnog smanjena nadležnosti u Domu naroda HDZ može da blokira svaki zakon i proglasi ga vitalnim nacionalnim interesom, a o čemu godinama svjedočimo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here