17.07.2024.
HomeNovostiSDA-ovci u Skupštini Kantona Sarajevo, osim Čampare, sačuvali Sebiju Izetbegović, za sada...

SDA-ovci u Skupštini Kantona Sarajevo, osim Čampare, sačuvali Sebiju Izetbegović, za sada…

Zastupnici u Skupštini KS nisu usvojili inicijativu za smjenu menadžmenta KCUS-a sa Sebijom Izetbegović na čelu koji je podnijela zastupnica Naroda i pravde Arijana Memić.

16 zastupnika je bio za, 11 protiv i 5 suzdržanih.

Stranka demokratske akcije je bila protiv ove inicijativi osim zastupnika Aljoše Čapare koji je bio sudržan, SDP je bio za, Narod i pravda za, SBB suzdržan, Nikšić Damir je bio za. 

Podsjećamo, zastupnica Naroda i pravde u Skupštini Kantona Sarajevo Arijana Memić predložila je smjenu menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) na čelu sa Sebijom Izetbegović.

Ona je u okviru ove inicijative predložila imenovanje vršitelja dužnosti generalnog direktora i privremenog rukovodstva do izbora novog menadžmenta KCUS-a. 

Kako Memić kaže, inicijativa je podnesena zbog neadekvatnog organiziranja zdravstvene zaštite stanovništva u uslovima pandemije, nepostojanja jasnih planova, loše kadrovske politike, neprestanog politiziranja zdravstva…

Sve to je, prema njenim riječima, rezultiralo različitim problemima i devijacijama u radu menadžmenta KCUS-a koji posljedično dovode do sve manjeg broja zdravstvenih usluga za stanovništvo.

Rezultat je, kako navodi, i niži nivo kvaliteta zdravstvenih usluga, zatvorenost klinika za pacijente, drastična neiskorištenost kapaciteta, loša koordinacija sa ostalim nivoima zdravstvene zaštite…

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti