15.04.2024.
HomeNovostiSDA "demokratija": Nedžad Branković opet u vlasti i opet "sve po zakonu"

SDA “demokratija”: Nedžad Branković opet u vlasti i opet “sve po zakonu”

Novi zamjenik ministra saobraćaja i komunikacija Nedžad Branković kazao je danas za N1 da nije u sukobu interesa te da će dužnost u Ministarstvu preuzeti nakon što proda svoju firmu.

Branković je pojasnio šta slijedi uoči preuzimanja dužnosti.

”Ja nisam u sukobu interesa i neću biti. Ja sam imenovan, ali nisam preuzeo dužnost. Sada sam u fazi prodaje svoje privatne firme, kad to obavim, preuzet ću dužnosti i neću imati nijednog elementa da dođem u sukob interesa. Pozicija zamjenika je pozicija imenovanog lica bez ovlaštenja. Ne mogu potpisati ugovore. Ono što će biti uslovi da ne dođem u takvu situaciju, to će biti ispunjeno”, ispričao je Nedžad Branković naglasivši da članovi porodice neće biti novi vlasnici firme.

On je kazao da je procjena stranke bila da je na to mjesto treba doći iskusan kadar i on je to prihvatio.

‘Deset godina je bilo pauze izvan aktivne politike, došlo je vrijeme da opet obavljam neku dužnost u oblasti javnih institucija. To je dužnost zamjenika ministra. To je prostor u kojem radi cijeli život u različitim formatima. Nisam se imao šta dogovarati sa SDA, ja sam član SDA. Institucije stranke su procjenile da na to mjesto treba doći iskusan kadar, prihvatio sam i evo tu sam”, rekao je Branković.

Na pitanje da li je mogao odbiti ponudu, rekao je da se stranci ”ne može reći ne” nakon prilika koje je dobijao u prethodnom periodu.

‘Mogao sam i reći ”ne”, ali u principu ako je stranka u prethodnom periodu mi dala priliku da obavljam poslove koje sam obavljao, normalno da se stranci ne može kazati ne, iz poštovanja i obavezama prema ovom društvu”, ispričao je Branković.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti