27.05.2024.
HomeNovostiSDA botovi i(li) korumpirani simpatizeri: Napadi na novinarku koja je otkrila aferu...

SDA botovi i(li) korumpirani simpatizeri: Napadi na novinarku koja je otkrila aferu “Respiratori”

Pritisci na novinare koji su zaslužni za otkrivanje niza afera u vrijeme vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa se nastavljaju; Društvo novinara BiH saopćilo je da je ponovo na udaru novinarka portala Fokus.ba Semira Degirmendžić, koja je zaslužna za otkrivanje afere „Respiratori“..

Naime, kako navode iz Društva novinara BiH, na društvenim mrežama se pojavio video klip u kojem se za kolegicu Degirmendžić kaže da najgore neistine dolaze iz njenog pera, a da ono što je otkrila nisu nikakve afere već „naručeno novinarstvo“ u vezi sa jednom političkom strankom, prenosi N1.

“U izvrnutom sistemu vrijednosti kojem svakodnevno svjedočimo, došlo se do toga da je upiranje prstom u nezakonite radnje u doba najveće krize s kojom se susrela zemlja nešto što je lažno i naručeno, a da je poželjno braniti počinioce sumnjivih radnji. Ohrabruju riječi kolega iz Fokusa koji ovaj slučaj označavaju kao pokušaj pritiska zbog afere „Respiratori“, te poručuju da ih neće omesti u daljnjem istraživanju ove i drugih afera”, navode iz Društva novinara BiH.

Također, kolege iz Fokusa, kako je saopćilo Društvo novinara BiH, najavljuju da će prijaviti slučaj policiji kako bi se otkrilo ko stoji iza lažnih profila s kojeg se objavljuju ovi sadržaj. Od organa za provođenje zakona očekujemo da hitno reagiraju i javno objave imena odgovornih.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti