Sarajevo: Radnik pao na gradilištu, uhapšen vlasnik firme

0

Foto: ilustracija

Radnik A.N. (37) zadobio je povrede opasne po život kada je juče, prilikom izvođenja radova, pao za zida u Sarajevu, nakon čega je uhapšen vlasnik kompanije.

Naime, juče u 07.55 časova policija je obaviještena da je u ulici Branislava Nušića, opština Novi Grad Sarajevo, prilikom izvođenja građevinskih radova sa zida kuće pao radnik firme “Hadžić Gradnja” Sarajevo A.N.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a potom u UKC-u u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede opasne po život, te je zadržan na daljem liječenju, prenosi Klix.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, inspektor zaštite na radu i ovlašteni sudski vještaci zaštite na radu i građevinske struke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine, što se odnosi na nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova, po nalogu postupajućeg tužioca uhapšen je vlasnik navedene firme S.H. (45), nastanjen u Sarajevu.

On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju spomenutog događaja sa obilježjem krivičnog djela.