Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Jedna osoba poginula, dvije teško povrijeđene

0

Nakon saobraćajne nesreće koja se desila kasno sinoć u sarajevskom naselju Marijin Dvor i u kojoj je smrtno stradala jedna, a povrijeđene dvije osobe, dobili smo zvanične podatke iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema informacijama koje su nam u ovom trenutku mogli reći u Operativnom centru MUP-a KS, u nesreći je učestvovalo jedno motorno vozilo i troje pješaka.

“Saobraćajna nesreća se desila sinoć u 23:30 sati u ulici Maršala Tita. Tom prilikom smrtno je stradala jedna osoba, dok su dvije zadobile tjelesne povrede. One su prebačene na KCUS gdje su zadržane na daljem liječenju”, dodali su iz Operativnog centra MUP-a KS.

Saobraćajna nesreća u Titovoj ulici u Sarajevu u blizini SCC-a

Kako nam je rečeno, dvije povrijeđene osobe zadobile su teške tjelesne povrede.

“Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, a više informacija o okolnostima nesreće, kao i stanju povrijeđenih osoba bit će poznato naknadno”, naglašavaju iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Vozač automobila “mercedes”, nakon uviđaja je uhapšen zbog sumnje u počinjenje teških krivičnih djela protiv sigurnosti saobraćaja i u toku je njegova krim-obrada u policiji.

Nezvanično, u nesreći je smrtno stradala djevojka, koja se nalazila u društvu prijateljica koje su zadobile teške tjelesne povrede.