Samir Ganić iz Tuzle iza rešetaka zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Goranu Sabranoviću

0

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Samira Ganića (35) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne povrede.

˝Postoji osnovana sumnja da je Ganić 23. aprila 2020. godine u ulici Pavla Goranina u Tuzli, zbog prethodnih sporova u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima koji traju duže vrijeme, zaustavio svog komšiju Gorana Sabranovića, psovao mu, a nakon toga i fizički nasrnuo na njega i udario ga pesnicom u glavu. Kada je Sabranović pao na zemlju, Ganić ga je više puta udarao rukama i nogama po glavi i tijelu i pri tome mu nanio teške tjelesne  povrede, prelome na glavi, licu i nosu. Napad na Sabranovića su nakon toga spriječile komšije˝, saopštio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Naredba o provođenju istrage je donesena i protiv S.R (26), koji je u  Ganićevom dvorištu obavljao građevinske radove,  zbog krivičnog djela lake tjelesne povrede. Istraga protiv S.R se vodi zbog sumnje da je  jednog od komšija koji su razdvojili Ganića od oštećenog, udario u nogu i nanio mu laku tjelesnu povredu, a nakon toga ga pokušao udariti i lopatom u čemu su ga spriječili druge komšije.

Pripadnici MUP-a TK su nakon događaja obavili uviđaj i uzeli izjave svjedoka, te su lišili slobode Ganića. Nad njim je izvršena kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.Istraga u ovom predmetu je u toku.