Salkić podnio ostavku, teško optužuje Novalića i Džinića: Oni su grobari energetske nezavisnosti, svi dokazi dati su Federaloj upravi policije

0

Jasmin Salikić, podnio je ostavku na mjesto vršioca dužnosti Direktora BH-Gasa.

“Kao menadžer kompanije koju sam naslijedio gotovo pa propalu, izgradio sam kompaniju, sa svojim timom, tržišno vrijednu kompaniju te započeli/pokrenuli Južnu interkonekciju i stavili smo državu ispred ličnog interesa. Podnosim ostavku jer ne želim biti saučesnik kriminalnih radnji pojedinaca, niti sprovoditi zamisli koje su protivne zakonima i načelima života kojima ja živim.
Sav prethodni period u kojem sam izložen od strane Fadila Novalića i Nermina Džindića i šutnje ovog dvojca na kriminal i podržavanja istog, rušenje državne kompanije, tajnih snimanja direktora, praćenja, montiranja procesa, i prodavanja interesa države radi ličnih ambicija ovog dvojca je nešto na šta ja ne pristajem i ne želim učestvovati.

Dvojac koji trenutno kormilari Fedracijom BiH su grobari energetske nezavisnosti BiH, vrijeme će pokazati. Svi dokazi i sve opisane protivzakonite radnje predate su u FUP, a ostalo je do države i tužilaštva. Država će nekad i proraditi, neka ne sumnjanju, a kriminal valjda neće postati obrazac ponašanja svim mladim ljudima ako se to ne desi.

Za kraj, ukazano povjerenje da iz privatnog sektora dođem i napravim nešto u javnoj kompaniji, od strateškog značaja, mislim da sam ispunio i o tome govore svi moji rezultati i mog tima tj. rezultati same kompanije zadnjih godina. Moje je bilo da olovkom sačuvam i napravim daljnji iskorak onoga što je neko puškom odbranio…ali protiv petokolonaša može samo sistem države odgovoriti koji za sada šuti”, naveo je Salkić.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here