21.07.2024.
HomeNovostiRYANAIR će od jeseni letjeti iz Tuzle do Štokholma i Memingena

RYANAIR će od jeseni letjeti iz Tuzle do Štokholma i Memingena

Aviokompanija Ryanair uspostavit će dvije redovne linije sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli, a prvi avioni će poletjeti već u novembru ove godine. Riječ je o letovima za Stockholm u Švedskoj i Memingen u Njemačkoj.

Niskobudžetna aviokompanija zvanično je najavila uspostavu letova sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli, a dvije linije za Stockholm i Memingen će biti operative u zimskom rasporedu letenja.

Kako su naveli iz ove kompanije, Ryanair će obavljati prijevoz putnika dva puta sedmično na obje linije od 22. novembra ove godine, nudeći jeftine avionske karte.

“Zadovoljstvo nam je što Tuzlu dodajemo našoj rastućoj mreži od preko 225 aerodroma širom Evrope, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, zahvaljujući naporima novog menadžmenta aeordroma, koji je prepoznao prednosti najveće i najpouzdanije aviokompanije u Evropi”, kazao je direktor za razvoj Ryanaira Ray Kelliher. Na početnim linijama, prema najavama se neće stati, s obzirom na to da je planirano uvođenje i novih destinacija u ljetnom periodu 2023. godine, prenosi Raport.

“Drago nam je što možemo najaviti početak rada najveće aviokompanije u Evropi sa našeg aerodroma. Cijeli tim Međunarodnog aerodroma Tuzla ovaj dan vidi kao historijski za razvoj našeg aerodroma, koji je sada dobio na značaju i poboljšao svoju poziciju u odnosu na druge aerodrome u regionu”, istaknuo je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević.

Kako bi se putnicima omogućile što jeftinije karte, Ryanair je već objavio prodaju po cijeni od 19,99 eura (oko 40 KM), za putovanja od novembra 2022. do januara 2023. godine, s tim da se rezervacije moraju izvršiti do subote 11. juna ove godine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti