23.02.2024.
HomeNovostiRudari sve nervozniji, kidaju policijske trake i sve su bliži ulazu u...

Rudari sve nervozniji, kidaju policijske trake i sve su bliži ulazu u zgradu Vlade Federacije

Radnici iz sedam rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji posluju u okviru Elektroprivrede BiH, su se okupili ispred zgrade Vlade FBiH i protestom iskazuju nezadovoljstvo svojim položajem.

Nakon sto su neko vrijeme mirno stajali, rudari su ponovo počeli zviždati i pozivati Nermina Džindića da izađe.

Primjetna je nervoza kod velikog broja njih budući da već tri sata čekaju da im se neko obrati. Oni se također povremeno približavaju zgradi vlade tako što svako malo pokidaju traku koju su postavili policajci i pomjere se ka naprijed.

Iz Vlade FBiH je stigla ponuda od ministra da će izaći vani, ali da se ne obraća javno, nego želi da razgovara sa predstavnicima rudara. Oni su to odbili poručivši mu da izađe bez pratnje specijalaca i jednostavno im objavi da su svi njihovi uslovi ispunjeni.

U holu zgrade Vlade FBiH prisutan je veliki broj pripadnika specijalne policije. Nadležni su rudare ponovo pozvali unutra na pregovore, međutim oni to odbijaju i traže da resorni ministar izađe.

Navode kako nema razloga da ulaze na sastanak jer je do sada sve rečeno te da ostaju pri svom stavu da im se ispune svi zahtjevi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti