19.06.2024.
HomeNovostiRTV7 je postala isključivo privatni javni servis Jasmina Imamovića!

RTV7 je postala isključivo privatni javni servis Jasmina Imamovića!

Predsjedavajućoj Gradskog vijeća Tuzla dostavljen je zahtjev vijećnika BOSS-a Mirnesa Ajanovića za uvrštavanje tačke u dnevni rad sjednice zakazane za 31. 8. 2020. godine pod nazivom: Rasprava o (ne)praćenju aktivnosti vezanih za Gradsko vijeće Tuzla od strane RTV7 i (ne)objektivnom informisanju građana.

U zahtjevu je navedeno: RTV7 kao Javni servis Grada Tuzla dužna je pratiti aktivnosti vezano za Gradsko vijeće Tuzla u cilju objektivnog informisanja građana koji imaju pravo znati šta rade izabrane političke stranke i izabrani zvaničnici, posebno jer je GVT kao osnivač obezbijedio znatna novčana sredstva za nepristran i objektivan rad RTV7.

Radikalizacija potpunog ignorisanja rada izabranih parlamentarnih političkih stranaka i izabranih zvaničnika u GVT, ali i ostalih političkih predstavnika nastupila je nakon proglašenja stanja prirodne nesreće u martu 2020. godine, kada je gradonačelnik Jasmin Imamović preuzeo potpunu kontrolu nad izvršnom i zakonodavnom vlašću u Tuzli, ukidanjem i prava vijećnika na političko djelovanje, te je došlo do potpune obustave praćenja aktivnosti BOSS-a, odnosno svih reakcija vezanih za rad GVT od strane RTV7, iako su dužni građanima prezentirati informacije vezane za rad GVT, a potrebno je utvrditi kakav je odnos prema ostalim političkim strankama.

Takvo kršenje svih medijskih normi traje i danas, te je evidentno da je RTV7 postala isključivo privatni javni servis gradonačelnika Jasmina Imamovića, koji je prisutan gotovo svakodnevno u svakoj informativnoj emisiji i očito su njegova lična pratnja, što je direktna zloupotreba medija u totalitarne svrhe.

Potrebno je da GVT obavi raspravu o navedenom problemu, da se pozovu predstavnici RTV7 da obrazlože svoje djelovanje protivno interesu građana, te da se donesu zaključci koji se trebaju odnositi i na obavještavanje Regulatorne agencije za komunikacije BiH kako bi se poduzele mjere u cilju skidanja političkih okova sa RTV7.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti