14.04.2024.
HomeNovostiRTRS plasira priču kako se sprema hapšenje Dodika i da će u...

RTRS plasira priču kako se sprema hapšenje Dodika i da će u slučaju otpora biti korišteno oružje: MUP RS prijeti da će eliminisati svakoga ko to pokuša

Javni servis RTRS koji je pod apsolutnom kontrolom Milorada Dodika i SNSD-a, objavio je večeras da “nakon infomacija koje su stigle do predsjednika Srpske da se sprema njegovo hapšenje i da će čak biti upotrebljeno oružje u slučaju otpora”, ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan kaže da će svaki takav pokušaj MUP spriječiti.

Karan je rekao da je Dodik “već godinama najugroženija ličnost” i da MUP pruža maksimalnu zaštitu u smislu fizičkog obezbjeđenja, ali i reagovanja na sve upućene prijetnje koje, kako je naveo, nisu rijetkost.

– Na svaku smo reagovali i eliminisali ih, i ove prijetnje najozbiljnije shvatamo. Procjenjujemo i preduzimamo i preduzećemo sve adekvatne mjere i bićemo i jesmo i sada smo garancija bezbjednosti predsjednika Republike – kazao je Karan, prenosi RTRS.

On je naveo da su prošle godine “imali desetak napada različite vrste i upućenih prijetnji prema predsjedniku”, te da su “spremni da odgovore i na najnovije prijetnje hapšenjem”.

 A to, što prijetite da ćete uhapsiti Milorada Dodika…prijete mi. Informacija, da su mi poručili, da ukoliko moje obezbjeđenje pruži njima otpor da će pucati u mene. Јa im kažem da ćemo pružiti otpor – rekao je jučer Dodik.

– Svako ko se drzne da na bilo kakav protupravni način priđu predsjedniku Republike, biće eliminisan. U tom pravcu ne mogu da ugroze njegovu bezbjednost – poručio je Karan.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti