RTRS obrisao vijest o početku sastanka Putina i Dodika: Da li je na pomolu novi “fantomski susret”?

0

Iako je pompezno najavljen sastanak predsjednika Rusije Vladimira Putina i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ni večeras nema detalja o njihovom susretu.

Radio-televizija Republike Srpske je večeras iza 21 sat objavila vijest da je sastanak počeo, ali je nedugo zatim informacija obrisana s portala javnog servisa.

“Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se večeras u Sankt Peterburgu sa ruskim predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom”, navedeno je. A zatim je nestala.

Iako smo pokušali saznati u kabinetu člana Predsjedništva BiH da li je došlo do sastanka, do trenutka objave ovog teksta nismo dobili informaciju.

Dodik je ranije najavio da će sa Putinom razmotriti važne ekonomske, ali i političke teme. Prethodno je danas prisustvovao plenarnoj sjednici Međunarodnog ekonomskog foruma na kojoj se obratio i Vladimir Putin.

Podsjetit ćemo da je početkom decembra 2021. godine u Moskvi održan tzv. fantomski sastanak Putina i Dodika s obzirom da nakon tog susreta nije bilo niti fotografija, niti videosnimaka niti izvještaja iako je sedmicama najavljivan.

Klix.ba