RS: Tri osobe preminule, potvrđeno 83 nova slučaja koronavirusa

0

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici…

… u Foči izvršeno je testiranje 328 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 83 osobe u Srpskoj.

Riječ je o 44 muške i 39 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 57 srednje i 12 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 39 osoba je iz Bijeljine, po 13 iz Banjaluke i Zvornika, šest iz Višegrada, po tri iz Kotor Varoša i Kozarske Dubice, dvije iz Vlasenice i po jedna iz Čelinca, Laktaša, Prnjavora i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Prijedora i ženi i muškarcu starije životne dobi iz Vlasenice i Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.692 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 134 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.402 osoba. Testirano je ukupno 39.296 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 119, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 41, a u opštim bolnicama 78

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.474 osoba, a nadzor je završen kod 38.403 osoba.

 

 

 

 

vijesti.ba