RS: Na koronavirus pozitivno 12 osoba

0
epa08286050 An employee works at the Sciensano Scientific research and analyse center in Uccle, Belgium, 11 March 2020. Belgium's health ministers announced a total of 314 cases of Covid-19 and one dead since the start of crisis. EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

U bh. entitetu RS u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 417 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 12 osoba – potvrđeno je danas iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Do sada je u RS-u potvrđeno 1.278 slučajeva virusa korona, oporavile se 643 osobe, a ukupno su preminula 92 pacijenta kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Kada su u pitanju novozaraženi, riječ je o deset žena i dva muškarca.

Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Banje Luke, tri iz Prijedora, i po jedna osoba je iz Bosanskog Broda, Čelinca, Kotor Varoši i Prnjavora.

Jedna osoba je hospitalizirana, dok će ostali biti u izolaciji u skladu s definisanim procedurama.

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 sata, testirano je i još 13 zdravstvenih radnika iz Banje Luke, Laktaša, Doboja, Čelinca i Istočnog Sarajeva i svi testovi su negativni. Također, testirano je i 20 vaspitača iz dječijih vrtića iz Banje Luke, Bosanskog Broda i Teslića i ti nalazi su također negativni.

U RS-u je do sada na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano 21.700 osoba.