19.05.2024.
HomeSportRobert Prosinečki više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH

Robert Prosinečki više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH

Na danas održanoj telefonskoj sjednici članovi Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) su se elektronskim putem izjasnili i prihvatili dostavljeni prijedlog o sporazumnom raskidu ugovora sa selektorom Robertom Prosinečkim, saopšteno je iz N/FS BiH.

“Nakon konstruktivnog razgovora, izvršenih analiza i potencijalnih planova, postignut je visok nivo saglasnosti i razumijevanja, a sve s ciljem doprinosa ostvarivanju rezultatskog uspjeha u baražu kvalifikacija za EURO 2020. Robert Prosinečki je pokazao korektnost, uz pokazanu iskrenu želju za uspjehom reprezentacije do postizanja konačnog cilja, plasmana na Evropsko prvenstvo. Zajednički je zaključak da je dosadašnja saradnja bila veoma profesionalna i kooperativna. Ovim putem N/FS BiH upućuje iskrene želje Prosinečkom u njegovom daljem profesionalnom radu i angažmanu. Na sjednici je zaključeno da je u razumnom roku potrebno izraditi sveobuhvatan plan priprema ‘A’ selekcije za odigravanje utakmica baraža, koji uključuje i izbor novog selektora”, istakli su iz N/FS BiH.

Da Robert Prosinečki više nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, za Anadolu Agency (AA) Adnan Džemidžić, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) potvrdio je još ranije danas.

“S Prosinečkim je dogovoren sporazumni raskid ugovora i on zvanično više nije selektor fudbalske ‘A’ reprezentacije Bosne i Hercegovine”, istakao je Džemidžić, a na pitanje kada će se znati ko bi ga mogao naslijediti na klupi u utakmicama baraža za EURO 2020, koje će BiH igrati u martu, odgovorio je:

“Veoma brzo. Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH trebao bi imati sjednicu već sredinom naredne sedmice”.

Prosinečki je selektor BiH postao 4. januara 2018. godine. U 22 utakmice ostvario je devet pobjeda, šest remija i sedam poraza. U UEFA Ligi nacija Diviziji “B” pobijedio je s BiH te osigurao baraž za EURO 2020.

Prekid saradnje s N/FS BiH ostvario je nakon očajnih nastupa u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat, gdje je BiH završila kao četvrta u grupi “J”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti