Riječki ubica Roman Brnada ispitan u policiji: Urlao, pokušao se otrgnuti policajcima i skočiti kroz prozor

0

Ispitivanje uhapšenog Romana Brnade za ubistvo žene koje se dogodilo u Rijeci potrajalo je oko četrdesetak minuta kod zamjenice kantonalnog državnog advokata, piše Novi list.

Nakon što je sve završeno, njega su iz zgrade tužiteljstva do službenog policijskog kombija morala u više nego čvrstom stisku držati čak trojica kršnih interventnih policajaca.

Za razliku od mirnog ulaska u zgradu, po izlasku se Brnada u nevjerojatnoj mjeri opirao, čak je u jednom trenutku okupljenim novinarskim ekipama izgledalo kao da će se uspjeti istrgnuti i napraviti incident.

Očito je da se radi o nevjerojatno snažnom muškarcu, izgledalo je kao da ga policajci jedva uspijevaju držati i obuzdati. Tek kad je u pomoć priskočio i četvrti policajac, uspjeli su ga ugurati u kombi.

Vraćen je potom kod pritvorskog nadzornika, te će oko 13 sati biti doveden na sud radi odlučivanja o istražnom zatvoru. Za vjerovati je da će i na sudu biti poduzete veće mjere osiguranja nego što je to uobičajeno.

Razgovarali smo s njegovim braniteljem postavljenim po službenoj dužnosti, riječkim odvjetnikom Arisom Šarunićem.

Uznemirujući događaj

On je i sam vidno uznemiren izašao iz zgrade odvjetništva.

– Svakako se radi o uznemirujućem događaju za ovaj grad. Kazneni postupak je tek započeo i održano je prvo ispitivanje. Ja kao advokat, s obzirom da se radi o tajnosti postupka, upućujem vas na županijsko državno odvjetništvo – rekao je Šarunić.

Prema nezvaničnim informacijam, prvo ispitivanje nije prošlo bez incidenata, a buka koja se širila iz sobe u kojoj je Brnada saslušavan, mnogima je u zgradi ledila krv u žilama.

Vriskovi i galama čuli su se u svim okolnim prostorijama i uznemirili sve zaposlenike tužiteljstva koji su tome indirektno svjedočili.

Pokušao se otrgnuti

Iz neslužbenih izvora Novi list saznaje da su trojica interventnih policajaca na saslušanju jedva uspijevala svladavati Brnadu, te da se u jednom trenutku pokušao otrgnuti s namjerom da skoči kroz prozor. Saznali su i da se nije branio šutnjom i da je svašta govorio, između ostalog i da je iznosio neke detalje stravičnog ubistva, kao i neke druge nepovezane stvari.

Sudeći po uznemirenom izgledu njegovog branitelja Šarunića, kojeg dobro poznajemo već godinama, očito se radi o slučaju izvan svih dosadašnjih okvira, kao i o osumnjičeniku s kakvim se dosad mnogi iskusni istražitelji nisu susreli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here