20.06.2024.
HomeSvijetRazmjere pandemije: Više od 11 000 umrlih od koronavirusa i više od...

Razmjere pandemije: Više od 11 000 umrlih od koronavirusa i više od 276 000 zaraženih

Prema podacima stranice Worldmeters, koronavirusom je danas do 6 sati zaraženo ukupno 276.462 ljudi u svijetu. Ovaj virus direktno je utjecao na smrt 11.417 osoba širom svijeta, dok ih se oporavilo ukupno 91.954.

I dalje je najviše zaraženih u Kini, a potom slijede tri evropske zemlje Italija, Španija i Njemačka, pete po broju zaraženih su Sjedinjene Američke Države, a potom slijede Iran, Francuska, Južna Koreja, Švicarska i Velika Britanija.

U Srbiji još 14 zaraženih

U Srbiji je jutros do 8 sati registrirano 149 potvrđenih slučajeva koronavirusa. Od posljednjeg izvještaja, u prethodnih 14 sati, testirani su uzorci 38 osoba od kojih je bilo 14 pozitivno i 24 negativno na novi virus.

Rigorozne mjere u SAD

Koronavirus zatvorio u kuće 72 miliona stanovnika tri američke države. Opširnije čitajte ovdje.

Portparolka potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država Keti Miler (Katie Miller) saopćila je da je kabinet Majka Pensa (Mike Pence) obaviješten da je jedan uposlenik zaražen koronavirusom.

Novi slučaj u BiH

Još jedna osoba iz konjica pozitivna je na virus Covid 19, potvrđeno je iz Opće bolnice.

Nove mjere u FBiH

Zabranjeno je kretanje osobama mlađim od 18 i starijim od 65 na području FBiH. Opširnije čitajte ovdje.

6:30 Koronavirus stigao u Sarajevo

Sinoć je u BiH potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Tri slučaja su u Sarajevu, jedan u Tešnju i dva u Goraždu. Riječ je o osobama koje su bile na proslavi preduzeća “Igman” iz Konjica.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti