14.07.2024.
HomeNovostiRazbojništvo u Lončarima: Pripadnici vjersko militantne grupe "sveti Georgije" zbog hrvatske zastave...

Razbojništvo u Lončarima: Pripadnici vjersko militantne grupe “sveti Georgije” zbog hrvatske zastave presreli svatove i pretukli mladoženju

Na magistralnoj cesti Tuzla-Orašje u mjestu Lončari, Cvijan Cvijanović i Siniša Stevanović presreli su i blokirali svatovsku kolonu koja se kretala iz Brčkoga u Domaljevac.

Dan koji je trebao biti najsretniji u životu za Roberta Tomića i njegovu izabranicu pretvorio se pravi horor, kada su 30. oktobra ove godine oko 13:20 sati dvojica mladića srpske nacionalnosti, automobilom marke Audi A6, karavan, zlatne boje presreli i zaustavili svatove, jer je u koloni bila jedna hrvatska zastava.

Udarac pištoljem

Cvijan Cvijanović i Siniša Stevanović osim što su prijetili svatovima, otrgnuli su hrvatsku zastavu, te je Stevanović drškom pištolja udario mladoženju u glavu, nakon čega je mladoženja odmah prevezen u Kantonalnu bolnicu Orašje.

Svi se nadaju kako će policija ipak uraditi svoj posao, te nasilnike strogo kazniti.

– Mislio sam da neko zaobilazi kolonu jer svatovi idu malo sporije. Nisam ni slutio šta će se dogoditi. Autom su potom popriječili put i tada je krenula agonija. Oteli su zastavu, slomili i stavili u auto. Izašao sam vani da vidim o čemu se radi. Tada je Siniša Stevanović izvadio pištolj, repetirao ga i upro u mene. Krenuo sam u samoodbranu da maknem pištolj, nakon čega me on tim pištoljem udario u potiljak glave, poslije čega sam pao. Kada sam pao krenuo me udarati nogama – ispričao je za portal Dnevnik.ba Robert Tomić.

Kum Tomića, Ilija Babić rekao je da je razočaran reakcijom policije RS.

– Kada je kolona zaustavljena izašao sam iz auta i vidio Cvijana Cvijanovića koji je sa mnom išao u školu. Odmah iza mene je izašao i Robert. Tada je Siniša Stevanović iz kutije izvadio pištolj i napao Roberta. Nakon što je ozlijedio mladoženju sjeli su u auto i pobjegli. Unesrećenog smo odmah stavili u auto i odvezli su ga u bolnicu u Orašje. Bilo je užasno, ljudi su bili prestrašeni, djeca su plakala. Pozvali smo odmah policiju, a kada su došli policajac nas je pitao, parafraziram, “Zašto ste i pokazivali zastavu kad znate štA će biti?”. Odmah smo rekli imena napadača, međutim oni su tek sutra dan otišli na ispitivanje – izjavio je Babić.

Potres mozga

U Kantonalnoj bolnici u Orašju, mladoženji je pružena ljekarska pomoć, a rana koju je dobio od udarca pištoljem je ušivena.

Ustanovljeno je da je dobio i potres mozga.

Mladenci su se nakon ovog skandaloznog događaja za državu koja se naziva demokratskom ipak vjenčali.

Mladoženja kaže kako nije mogao učestvovati u cijeloj večernjoj zabavi, zbog bolova, a kum Babić kaže kako je te večeri sve nekako bilo u grču.

Pripadnici grupe

Sagovornici su izjavili kako su saznali da ovo nije prvi ovakav slučaj u mjestu Lončari.

Sve je izazvano mržnjom prema jednom narodu i njegovim obilježjima. Svi se nadaju kako će policija ipak uraditi svoj posao, te nasilnike strogo kazniti.

Napadači su pripadnici grupe “Sveti Georgije” iz Lončara.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti