Razbojnici ubili zaštitara tokom pljačke pošte u Nikšiću: Ukrali 400 000 eura i pobjegli u terencu BH tablica

0

Ispred poštanske poslovnice u Nikšiću danas ujutro desila se oružana pljačka u kojoj je smrtno stradao radnik firme Security Guard Montenegro Ljubiša Mrdak, koji je pokušao spriječiti pljačku.

Kako su naveli crnogorski mediji, maskirane osobe naoružane automatskim oružjem kod službenog ulaza u poštu sačekale su vozilo agencije za sigurnost s većom količinom novca namijenjenog za penzije.

Prema navodima svjedoka, kada je ispred pošte stalo vozilo za transport novca, iz terenca bosanskohercegovačkih registarskih oznaka izašla su trojica maskiranih, naoružanih razbojnika, koji su brzo prišli radnicima osiguranja, poprskali ih papar-sprejom i počeli ih udarati kundacima pušaka.

Dvojica radnika osiguranja su pala, a Mrdak se uhvatio u koštac s jednim od napadača koji je, navodno, iz neposredne blizine pucao i pogodio Mrdaka u grudi, prenosi crnogorski portal Vijesti.me.

Počinitelji zapalili vozilo nakon pljačke (Foto: RTCG)
Počinitelji zapalili vozilo nakon pljačke (Foto: RTCG)

Za to vrijeme, druga dvojica pljačkaša vreće s novcem ubacivali su u terenac kojim su došli. Prema izjavama svjedoka, pljačkaši su imali na sebi duže kabanice i kapuljače.

U pljački je, navodno, ukradeno 400.000 eura.

Policija je našla zapaljeno vozilo za koje se sumnja da je korišteno u izvršenju pljačke, objavila je Radio-televizija Crne Gore (RTCG).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here