Razbojnici iz sefa brze pošte ukrali 50.000 KM pa zapalili vozilo

0

Još jedna profesionalna pljačka poslovnice brze pošte “X Express”, iz koje su maskirani razbojnici ukrali oko 50.000 KM, odigrala se u utorak uveče u Bugojnu iako još nije rasvijetljena ni ona iz aprila, kada je ista firma opljačkana u Banjaluci, a lopovi odnijeli istu sumu novca.

Naime, tri maskirana razbojnika su oko 18 časova ušla u prostorije brze pošte u Bugojnu i prijeteći pištoljem ukrala veću količinu novca iz sefa pa pobjegla.

Kako nezvanično saznajemo, prilikom pljačke, za koju se sumnja da su počinili profesionalci, jedan razbojnik je na nišanu pištolja držao radnike, dok su druga dva iz sefa pokupila novac pa kad su uzeli plijen sva trojica su pobjegla.

Sumnja se da su u bijegu koristili golf 3, koji je policija pronašla zapaljen u mjestu Crniče u  Bugojnu.

Saznajemo da je najvjerovatnije riječ o ukradenom vozilu, a dok je gorjelo, mještani su snimili buktinju i taj snimak se brzo raširio društvenim mrežama.

Iako je policija brzo reagovala, angažujući sve policijske patrole i susjedne policijske stanice, te blokirala uže i šire područje oko mjesta događaja, pljačkaši su umakli s plijenom.

Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK, potvrdio je da je policija tokom istrage pronašla zapaljen golf 3, koji se može povezati sa ovim razbojništvom.

Dodao je da su po prijavi odmah upućeni Jedinica za specijalističku podršku MUP-a, kriminalistička policija i službenici Policijske uprave i stanice Bugojno, te da policijski službenici nastavljaju pojačane aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela.

Policija je, kako saznajemo, ispitivala i radnike, a provjeravaju video-snimke i istražuju da li su pljačkaši možda imali insajdera.

Podsjetimo da se slična pljačka desila početkom aprila u Banjaluci za vrijeme policijkog časa, s tim da su tada profesionalni lopovi u gluvo doba provalili kada nije bilo radnika te odnijeli takođe oko 50.000 KM.

Tada su onesposobili bezbjednosne kamere, a zatim provalili u firmu i iz sefa ukrali novac. Ovaj slučaj nije rasvijetljen.