20.04.2024.
HomeNovostiRazbijena osmočlana banda mostarskih iznuđivača

Razbijena osmočlana banda mostarskih iznuđivača

U akciji kodnog naziva „Inpact“ privedeno sedam sumnjičenih dok je osmi u bjekstvu, te je u pretresima oduzet novac, droga i oružje

Istražitelji Federalne uprave policije razbili su jutros osmočlanu bandu u Mostaru koja se bavila iznudama, otmicama, prodajom droge, te pranjem novca.

U dobro oganiziranoj i složenoj policijskoj operaciji kodnog nazina „Inpact“ uhapšen je Sado Đugom, koji je označen kao šef kriminalne grupe, a među privedenima su i Dženan Demirović poznati mostarski kriminalac.

Kako saznajemo do sada je uhapšeno sedam osumnjičenih, dok je jedan u bjekstvu.

Prema naredbi Kantonalnog suda Mostar inspektori su izvršili pretrese na devet lokacija gdje su zaplijenjeni novac koji potiče od krivičnih djela, droga i oružje.

Kako nezvanično saznajemo jednom mostarskom biznismenu su se Đugum i njegovi pomagači ponudili da preuzmu i naplate dug koji je prema njemu imao jedan Mostarac.

Naime, oni su od ovog muškarca iznudili više od 3.000 KM te su mu uzeli i Audi. Nakon toga su se ustrijemili na biznismena koji ih je angažirao pa su njega krenuli reketirati.

To je trajalo od marta ove godine do momenta hapšenja. Kako nezvanično saznajemo oni su od biznismena između ostalog iznudili i BMW koji je vrijedan više desetina hiljada maraka. Biznismen i njegova majka bili su oteti.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti