21.07.2024.
HomeSvijetRat u Ukrajini ulazi u novu fazu, branitelji traže teško oružje

Rat u Ukrajini ulazi u novu fazu, branitelji traže teško oružje

Zamjenik šefa ukrajinske vojne obavještajne službe rekao je u razgovoru za Guardian da Ukrajina gubi od Rusije na prvoj crti bojišnice i da se sada gotovo isključivo oslanja na oružje sa zapada kako bi Rusiju držala podalje.

“Ovo je sada topnički rat. O budućnosti će se sada odlučivati ​​na rubovima bojišnice, a mi gubimo u smislu topništva”, rekao je Vadim Skibitskij te dodao: “Sada sve ovisi o tome što nam zapad daje. Ukrajina ima jedan komad topništva na 10 do 15 ruskih. Naši zapadni partneri dali su nam oko 10% onoga što imaju”.

“Gotovo smo potrošili svo naše topničko streljivo i sada koristimo NATO-ve granate. Europa također isporučuje granate nižeg kalibra, ali kako i Europi ponestaje oružja, količina je sve manja”, rekao je.

Ukrajinski predsjednik Zelenskij rekao je prošlog tjedna da između 60 i 100 ukrajinskih vojnika umire svaki dan, a još 500 ih bude ranjeno.

Skibitskij smatra da će sukob u bliskoj budućnosti biti uglavnom topnički i da će broj raketnih napada koji se mogu pokrenuti iz Rusije i pogoditi civile, ostati na trenutnoj razini, prenosi Index.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti