24.05.2024.
HomeNovostiRasvijetljeno razbojništvo u kojem je otuđeno preko 80.000 KM

Rasvijetljeno razbojništvo u kojem je otuđeno preko 80.000 KM

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Sektor kriminalističke policije – Odsjek za opći kriminalitet i ratne zločine) su nakon višemjesečnih operativnih aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela Razbojništvo, počinjeno na štetu Elektroprivrede BiH u avgustu 2019. godine, došli do saznanja i materijalnih dokaza koja ukazuju da se u vezu sa navedenim krivičnim djelom mogu dovesti lica J.I., rođen 1989. godine, N.N., rođen 1991. godine i N.Š., rođen 1989. godine, svi nastanjeni na području Grada Tuzla.

Naime, radi se o krivičnom djelu od 14.8.2019. godine u kojem su dva maskirana lica presrela kretanje vozila na lokalnom putu u naselju Orašje, Grad Tuzla, a koje je prevozilo novac Elektroprivrede BiH, kojom prilikom je otuđeno preko 80.000 KM.

Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnesen je Izvještaj protiv gore pomenutih lica zbog postojanja osnova sumnje da je: J.I. počinio krivično djelo Udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 340. stav 1. Krivičnog zakona FBiH u sticaju sa krivičnim djelima Pronevjera u službi iz člana 384. stav 3. i Lažno prijavljivanje iz člana 347. stav 4. KZFBiH, N.N. i N.Š. počinili krivična djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 340. stav 1. Krivičnog zakona FBiH u sticaju sa krivičnim djelima Pronevjera u službi iz člana 384. stav 3. u vezi sa krivičnim djelom Pomaganje iz člana 33. KZ FBiH.

U službenim prostorijama Uprave policije MUP-a TK-a izvršena je kriminalistička obrada nad J.I., dok se N.N. i N.Š. nalaze na izdržavanju zatvorske kazne po osnovu počinjenja drugih krivičnih djela.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti