21.07.2024.
HomeNovostiRaste napetost na Kosovu: Blokade puteva, zaprepriječene ceste, narod na ulicama, oglasila...

Raste napetost na Kosovu: Blokade puteva, zaprepriječene ceste, narod na ulicama, oglasila se policija Kosova…

Blokirani su putevi Zubin Potok – Mitrovica, u mjestu Varage. Na ovom putu nalaze se teški kamioni, javlja Nova.rs.

Policija je zatvorila saobraćaj za putnike i vozila na prelazima Brnjak i Jarinje zbog blokade puteva od strane lokalnih Srba, saopštila je Kosovska policija.

Policija je pozvala građane da za saobraćaj koriste druge prelaze.

Srbi su postavili barikade u mjestima Zupče i Rudare, kraj Zvečana, u znak nezadovoljstva mjerama reciprociteta kosovskih vlasti za lične karte i registarske tablice koje izdaje Srbija, a koje stupaju na snagu u ponoć.

Pripadnici Kosovske policije vraćaju sva vozila sa prelaza.

Na snimcima koji se šire društvenim mrežama mogu se vidjeti ljudi koji se sklanjaju sa ulica, ali i veliki broj njih koji se ponaša kao da je sve normalno.

Automobilima je blokiran put Leposavić – Mitrovica, u mjestu Rudare, kod Krsta.

alt

Na ovim putu se nalazi i jedan broj građana.

alt

Građani su počeli da se okupljaju u centru Sjeverne Mitrovice u kojoj se od 17. 40 sati čuju sirene za uzbunu, a kako nezvanično saznaje izvještač portala Kosovo onlajn narod je u mjestu Rudare kod Zvečana postavio barikade.

Sirene za zračnu uzbunu u Sjevernoj Mitrovici (Sjever Kosova) pic.twitter.com/UXwxsmWjj7

— Istraga.ba (@IstragaB) July 31, 2022

Građani se okupljaju, nezadovoljni uvođenjem mjera reciprociteta, čija bi primjena trebalo da počne noćas u ponoć, a koje podrazumjevaju nepriznavanje ličnih karata Republike Srbije na prelazima.

Građanima sa dokumentima Srbije će biti uručen ulazno-izlazni dokument, a sutra počinje i preregistracija vozila sa tablicama Republike Srbije na kosovske.

Oko 18:15 časova pripadnici policije Kosova zatvorili su administrativni prelaz na Brnjačkom mostu i tako blokirali sav promet putnika i robe preko ovog prelaza i iz pravca Kosova.

Situacija je identična i na administrativnom prelazu Rudnica, s tim što policija propušta samo vozila sa kosovskim registarskim oznakama, javljaju beogradski portali.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti