21.06.2024.
HomeNovostiRaste broj zaraženih u BiH: Koronavirus potvrđen kod 67 osoba

Raste broj zaraženih u BiH: Koronavirus potvrđen kod 67 osoba

 

U posljednja 24 sata u BiH bilježi se porast broja novozaraženih koronavirusom. Nakon što je jučer bilo 45 pozitivnih, danas se taj broj popeo na 67. Zabilježena su i dva nova smrtna ishoda, podaci su entitetskih i zavoda za javno zdravstvo Brčko distrikta.

FBiH: 55 pozitivnih, 1 umrlo

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1 352 uzorka, od čega je 55 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Tuzlanskom, Kantonu Sarajevo i Kantonu 10.

Do sada je testirano ukupno 750 955 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 134 559 osoba.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljen je jedan smrtni ishod u Kantonu Sarajevo.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5 542.

RS: 11 novozaraženih, 1 preminulo

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, u posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo, Univerzitetskom kliničkom centru, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv.apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 341 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen je kod 11 osoba.

Radi se šest muških i pet ženskih osoba, od kojih su tri osobe mlađe, šest srednje i dvije osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, pet osoba je iz Banjaluke, dvije iz Kozarske Dubice i po jedna osoba je iz Bijeljine, Novog Goražda, Sokoca i Trebinja.

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o ženskoj osobi starije životne dobi iz Doboja.

Do sada je potvrđeno 64.457 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.809 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Od novog virusa korona do sada su se oporavile 56.033 osobe, a testirano je ukupno 290.406 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 39, u UKC 22, a u ostalim bolnicama 17. Na respiratoru su dvije osobe (jedna u UKC, jedna u ostalim bolnicama). Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 103 osobe, a nadzor je završen kod 193.668 osoba.

Epidemiološki podaci za Brčko distrikt bit će objavljeni nešto kasnije.

Brčko distriktu je registrovana jedna osoba koja je pozitivna na koronavirus od 214 obrađenih testova. Nije preminula niti jedna zaražena osoba.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti