18.05.2024.
HomeNovostiRamo - milioner ministar hvali se imetkom: Preračunali su se, moja imovina...

Ramo – milioner ministar hvali se imetkom: Preračunali su se, moja imovina vrijedi više od 18 miliona, posudio sam 320 hiljada KM u kešu!

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova FBiH, izjavio je kako je njegova imovina vrijednija od 18 miliona KM koliko je prethodno procijenjena.

Komentarisao je Isak i imenovanje svog sina Rusmira na mjesto direktora KPZ Zenica. On kaže da je njegov sin ispunio sve uslove za tu poziciju.

– Birao se iz političke opcije kojoj ja pripadam. Nisam ja to odlučio niti sam ikakav prijedlog dao. Nisam ni učestvovao u kadrovskoj politici. Ja sam na početku tražio da ne glasam za smjenu, te sam ispoštovao zakon i izuzeo se. Bio je veći broj kandidata i do zadnjeg se nije znalo ko će imati podršku. Ta odluka je prošla jednoglasno, osim mog glasa koji je bio izuzet. 15 ministara u Vladi Federacije je glasalo za Rusmira koji je ispunio sve uslove da bude direktor KPZ Zenica, rekao je Isak u intervjuu za Hayat.

Dodaje kako njegov sin ima iskustva u vođenju sličnih poslova.

– Pet godina u visokoj stručnoj spremi, na rukovodećoj poziciji, bilo je 4 ili 5 fakulteta koji je mogao da ima, da nije kažnjavan,… kao i na 90 posto pozicija. Mogao je biti i generalni direktor Elektroprivrede, Cesta Federacije, BH pošta itd… On je direktor institucije gdje se treba malo više raditi, ali on je vodio firmu koja je imala dosta više uposlenka, ima završen cetrifikat za odgovornu osobu. Poslove koje je radio su slični ili identični, kazao je.

Potom je dao komentar i na informaciju kako je njegova imovina procijenjena na 18 miliona KM.

– Nisu dobro izračunali, moja imovina je vrijednija od 18 miliona. Posudio sam 320 hiljada KM u kešu, poručio je.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti