21.07.2024.
HomeNovostiRadončić kritikuje pasivnog Bećirovića: "Mi nećemo voditi njegovu predizbornu kampanju. Izvoli, pojavi...

Radončić kritikuje pasivnog Bećirovića: “Mi nećemo voditi njegovu predizbornu kampanju. Izvoli, pojavi se, brani svoje stavove…”

Denis Bećirović je kandidat SDP BiH za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a ne 11 stranaka. Bećirovićevu kampanju plaća SDP, vodi je SDP-ov izborni štab. Jedanaest stranaka pruža mu tek deklarativnu podršku uz poruke da je on pobjednik.

Sudeći po svim dosadašnjim izjavama predsjednika stranaka koje su se na konvenciji izjasnile da ga podržavaju, one mu neće odmagati, ali mu neće posebno ni pomagati da dobije utrku.

Najprecizniji je i najiskreniji je bio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Svjestan da su jednog kandidata podržale stranke, njih 11 koje su ideološki i programski udaljene međusobno hiljadama svjetlosnih godina, te da je do 2. oktobra puno vremena i svašta se može izdešavati, poručio je da “SBB neće voditi Bećirovićevu kampanju”.

Rekao je za N1 da će Bećirović zasigurno biti na čelu Predsjedništva BiH od oktobra, da su ga podržali, ali…

“Mi nećemo voditi njegovu predizbornu kampanju. Izvoli, pojavi se, brani svoje stavove, brani svoje postupke, razjasni šta je tačno a šta nije tačno, neće to raditi Fahrudin Radončić umjesto tebe”, precizirao je Radončić.

Ovo se pročitano između redova može protumačiti, ako pobijedi Bećirović kandidata SDA Bakira Izetbegovića dobro i jeste i svi će sebi pripisati taj uspjeh, a ako ne pobijedi, svi će se izmaći uz poruku to je “SDP-ov poraz, Denis sam pao, sam se ubio”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti