18.05.2024.
HomeNovostiRadoičić priznao odgovornost za teroristički napad na sjeveru Kosova, ali krije naredbodavca

Radoičić priznao odgovornost za teroristički napad na sjeveru Kosova, ali krije naredbodavca

Milan Radoičić preuzeo je danas na sebe odgovornost za dešavanja u Banjskoj na Kosovu 24. septembra, izrazio spremnost da se odazove nadležnim organima Srbije i podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Srpske liste. Njegov advokat Goran Petronijević pročitao je njegovu poruku u kojoj je naveo da je na sjever Kosova 24. septembra došao sa sunarodnicima i da je lično obavio sve logističke pripreme, a da o tome nije obavijestio nikoga iz vlasti u Srbiji, niti iz struktura vlasti na sjeveru Kosova.

Kako je rekao, od vlasti u Srbiji nije dobio nikakvu pomoć, jer su “već do tada imali različite stavove po pitanju dosadašnjih metoda otpora”. On je dodao da akcija toga dana nema nikakve veze sa njegovim političkim angažmanom u Srpskoj listi.

Radoičić je naveo i da je razlog vraćanja na sjever Kosova bio da “ohrabri srpski narod da pruži otpor režimu kosovskog premijera”. Kako je naveo, do stradanja kosovskog policajca došlo je slučajno, poslije čega je došlo do žestokog sukoba.  “Srpski narod proganjaju sa željom da se KiM očisti i zato smo bili prinuđeni da djelujemo i skrenemo pažnju da ovakav Kurtijev teror nećemo trpiti“, piše u pismu.

Tvrdi da je do stradanja policajca došlo slučajno. Stradala su naša trojica drugara, njihova žrtva neće biti zaboravljena, naveo je Radoičić istakavši da “nisu teroristi nego borci za slobodu“. Naveo je i da je dao ostavku na mjesto potpredsednika Srpske liste.

“Spreman sam da se odazovem pozivu nadležnih organa“, piše u pismu Milana Radoičića.

federalna.ba/AA

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti