01.03.2024.
HomeNovostiRadnika udarila struja dok je popravljao trafostanicu

Radnika udarila struja dok je popravljao trafostanicu

– Radnik M.V. zaposlen u ZP “Elektro Doboj” RJ Teslić, poginuo je juče usljed strujnog udara mjestu Gornji Teslić, saopštila je Policijska uprava Doboj.

“Policijskoj stanici Teslić, 15. septembra, oko 11.51 časova, iz Doma zdravlja Teslić prijavljeno je da su radnici Službe hitne pomoći ove ustanove, obaviješteni da je u mjestu Gornji Teslić, opština Teslić, usljed strujnog udara povrijeđeno lice inicijala M.V. radnik ZP “Elektro Doboj” RJ Teslić, te da su izlaskom na lice mjesta ustanovili da je nastupila smrt pomenutog lica”, navodi se u policijskom saopštenju.

Kako je navedeno, odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Teslić koji su utvrdili da su radnici ZP “Elektro Doboj“ RJ Teslić izvodili radove na trafo stanici u mjestu Gornji Teslić, te da je najvjerovatnije usljed strujnog udara smrtno stradalo lice M.L. radnik pomenutog preduzeća.

“Prilikom uviđaja, policijski službenici Policijske stanice Teslić uz prisustvo Ljekara mrtvozornika, Vještaka elektro struke i Inspektora rada zaštite na radu, utvrdili su da je pomenuto lice, zajedno sa kolegom vršilo ispitivanje i zamjenu ulja na trafo stanici, nakon čega su sišli na zemlju”, stoji u saopštenju PU Doboj.

Iz policije dodaju da je nastradali u komandnom ormaru pustio struju i ustanovio da nema napona, nakon čega se ponovo popeo na trafo stanicu, do mjesta gdje se nalaze osigurači, nakon čega se čuo prasak, a potom njegov pad sa na zemlju sa visine od oko pet metara.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj je naložio da se tijelo pokojnika preveze u prosekturo bolnice “Sveti Apostol Luka” u Doboju radi vršenja obdukcije.

 

nezavisne.com

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti