25.07.2024.
HomeNovostiRADNICI KRAGUJEVAČKOG FIATA IZGUBILI STRPLJENJE: Sutra će blokirati Beograd

RADNICI KRAGUJEVAČKOG FIATA IZGUBILI STRPLJENJE: Sutra će blokirati Beograd

Nakon zastoja u pregovorima između predstavnika radnika Fijata i Vlade Srbije, članovi sindikata ove firme i drugi radnici odlučili su da sutra blokiraju Beograd.

Kako za portal Nova.rs tvrdi član Pregovaračkog tima radnika Fijata Igor Anđić, iz Vlade im je poručeno da neće pregovarati dokle god radnici blokiraju i protestuju.

„Zašto danas nisu danas izašli sa ponudom da se reši ovo pitanje? Navodno, čekali su nas u Vladi da pregovaramo, a mi znamo kako su nas čekali. Ništa nam nisu ispunili od onog što smo tražili, zbog čega ćemo mi krenuti sutra ka Beogradu“, ističe za Anđić i dodaje:

„Mi ćemo ujutru imati spremnih 10 autobusa koji će krenuti ka glavnom gradu. Izvinjavamo se Beograđanima zbog toga što ćemo sutra zaustaviti grad, ali moraju da razumeju da to nije naša namera, već je to sve učinila Vlada koja ne želi da nas čuje. Moramo da izađemo na ulice, ovo je jedini put. Muka nas je naterala na ovaj čin“, podvlači on.

Upitan koje će se lokacije blokirati, on odgovara da to još uvijek ne smije da kaže, te da je moguće da će policija onemogućiti da dođu do grada.

„Ako nas zaustave na autoputu, blokiraćemo i njega. Tamo gde nas zaustave, tamo ćemo izaći i tu kreće blokada“, zaključuje Anđić.

Istovremeno, premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su radnici Fijata u Kragujevcu odlučili da izađu na ulicu i organizuju proteste umjesto da nastave pregovore sa Vladom i poručila im da uvijek mogu da joj se obrate za nastavak razgovora, ali ne preko medija.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti