Putinova skandalozna izjava: “Zapadne sile su postavile židova Zelenskog prikrivajući veličanje nacizma”

0

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da neprijatelj Rusije nije ukrajinski narod, “već nacisti i njihovi sljedbenici”.

“Da ne bi došlo do nesporazuma sa kim se borimo, da bude jasno i kojim ciljevima težimo i ko je naš protivnik – to nije ukrajinski narod, već ovi neljudi, nacisti i njihovi sljedbenici”, rekao je Putin tokom sastanka ruskog organizacionog komiteta “Pobjeda”, prenose RIA Novosti.

“Rusofobija i neonacizam postali su norma u Ukrajini i na Baltiku, a historija je korištena kao oružje u ideološkoj borbi”, dodao je Putin.

“Izazovi vremena jasno pokazuju da je nacizam poražen 1945. godine, ali, nažalost, opet se manifestuje u istoj rusofobiji ili antisemitizmu. I veličanje nacističkih zločinaca, direktna propaganda nacizma u baltičkim zemljama, kao i u Ukrajini uopšte, postali su norma, kao da Nürnberga nije bilo”, istakao je Putin, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, Zapad je na čelo Ukrajine postavio “etničkog Jevrejina, Volodimira Zelenskog, prikrivajući veličanje nacizma i one koji su predvodili holokaust u Ukrajini”.

On je zatim redao da su nacisti u Ukrajini ubili 1,5 miliona Jevreja tokom Drugog svjetskog rata.

Neophodno je podići i prikazati podatke iz arhivskih dokumenata o zvjerstvima Bandere, koji su bili saučesnici njemačkih fašista u Ukrajini, kako bi se vidjelo ko je sada neprijatelj Rusije, rekao je predsjednik Rusije.