21.06.2024.
HomeNovostiPutine, zašto nisi bio u zraku kad si nam najpotrebniji: Srušio se...

Putine, zašto nisi bio u zraku kad si nam najpotrebniji: Srušio se helikopter koji često prevozi ruskog predsjednika

Ruska državna novinska agencija Interfax javlja da se helikopter koji je dio flote koja prevozi najviše ruske dužnosnike, uključujući i predsjednika Vladimira Putina, navodno srušio prilikom slijetanja kod Moskve. U izvještaju se navodi kako je helikopter Mil Mi-8 udario u zemlju dok je u petak slijetao u međunarodni aerodrom Vnukovo koja se nalazi u blizini ruske prijestolnice.

Vazduhoplovna publikacija Aerotime Hub izvještava da je helikopter pripadao posebnom odredu ‘Rusija’, koji upravlja avijacijom koji se koriste za prijevoz ruskih vladinih dužnosnika.

Hitna služba koju je citirao Interfax rekla je da “prema preliminarnim podacima ima žrtava”, ali u isto vrijeme su citirali i izvor sa aerodroma koji je rekao da u incidentu niko nije povrijeđen

“Prilikom slijetanja, helikopter je zahvatio propeler na tlu i oštetio se repni dio”, rekao je agenciji izvor iz zračne luke.

Ruski Telegram kanal Mash objavio je sliku koja navodno prikazuje helikopter s riječi “Rusija” prikazanom na njemu i lopaticama repnog rotora koje su očito odsječene.

Putin često u helikopterima

“Prema našim informacijama, radi se o Mi-8MTV-1, proizvedenom 2013. godine, i izgrađenom za 22 putnika”, piše u kanalu.

Helikopteri često prevoze ruskog predsjednika po Rusiji, nadopunjujući njegovu flotu aviona Il-96 i drugih mlažnjaka.

Interfax je rekao da su teško slijetanje mogli uzrokovati loši vremenski slovi ili kvar opreme, dok je novinska kuća Ukrajinska pravda objavila da se radi o pogrešci pilota.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti