24.07.2024.
HomeSvijetPutin poslao tisuće Rusa u rat pa otišao na odmor

Putin poslao tisuće Rusa u rat pa otišao na odmor

Vladimir Putin u srijedu ujutro poslao je tisuće i tisuće Rusa u rat u Ukrajinu i nakon toga otišao na – spa-tjedan! Nezavisni ruski mediji pišu da je ruski predsjednik nakon niza šokova odlučio odmoriti tijelo i dušu u rezidenciji na jezeru Valdaj. O tome svjedoče tri izvora upoznatih s predsjednikovim rasporedom.

Putinova snimka u kojoj je proglasio ‘djelomičnu mobilizaciju‘ objavljena je u 8 ujutro, ali gotovo je sigurno da je video unaprijed snimljen jer ruski predsjednik obično u to doba spava. Kasnije tog dana Putin je otputovao u Veliki Novgorod, gdje je posjetio tehničku školu i jedan koncert. Putin je odmah nakon koncerta, kako tvrde insajderi, odlučio napraviti pauzu u javnom djelovanju i otići na odmor koji će trajati najmanje tjedan dana.

S druge strane, insajderi iz Kremlja tvrde da će press služba u idućim danima objavljivati video snimke Putina u društvu raznoraznih suradnika, ali navodno su sve te snimke unaprijed snimljene te na taj način Moskva želi stvoriti dojam da predsjednik kontinuirano radi. Jedna ta snimka već je objavljena, a na njoj se Putin druži sa starim suborcem Vitalijem Mutkom.

Putinov pravi povratak u javnost očekuje se idućeg četvrtka kada ide u posjet jednoj velikoj industrijskoj regiji, doznaje jedan od sugovornika upoznat s Putinovim rasporedom. Drugi izvor iz Kremlja navodi da se Putin još od srijede nalazi u svojoj rezidenciji na jezeru Valdaj u Novgorodskoj oblasti. Pokraj velebne kuće nalazi se trokatni spa kompleks s blatnom kupkom i bazenom. U ovom dijelu nalazi se i hokejaško igralište, gdje predsjednik Rusije voli okupljati prijatelje i igrati hokej.

Znakovito je bilo da se Putin nije pojavio na takozvanom ‘Z koncertu‘ u centru Moskve u znak podrške referendumima na okupiranim dijelovima Ukrajine. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je bio upitan zašto predsjednik tamo nije došao, a on je dao očekivan odgovor – imao je posla u Kremlju.

– Ako mislite da je na odmoru u Valdaju, to je netočno – rekao je Peskov.

Jutarnji list

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti