Pukla koalicija, uzdrmana vlast u RS-u: Nešić ignoriše Dodikove pozive na sastanak

0

Izlazak DNS iz vladajuće koalicije sa SNSD-om uzdrmala je vlast u Republici Srpskoj, posebno što se to dešava u vrijeme izborne kampanje za lokalne organe vlasti.

Iako lider SNSD-a pokušava da u javnosti ostavi utisak da mu je svejedno, nije baš tako jer je u pitanju raskid sa koalicionim partnerom koji mu je bio sve do sada glavna podrška u vlasti, javlja BN.

Dodik je rekao da je zbog najnovije situacije u koaliciji zakazao za večeras sastanak lidera vladajućih stranaka u Banjoj Luci.

Dodik kaže da mu je žao što je DNS izašao iz koalicije. Smatra da su “prenalglili i malo pretjerali”.

“Kako će se stvari odvijati dalje vidjet ćemo narednih dana. U Banjoj Luci večeras imamo sastanak lidera koalicije. Pozvan je i gospodin Nešić (Nenad) kako bi objasnio način šta je u pitanju”, kazao je Dodik.

Kako BN saznaje Nešić je na poziv ekpresno odgovorio: – Ne dolazim!.

Skupštinsku većinu, koju vodi SNSD, čini SP, NDP Dragana Čavića, Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića, dva poslanika tzv. Obrenove grupe, kao i poslanici dvije stranke nastale nakon izbora, tako što su mandate stranaka na čijim listama su bili prenijeli u novoformirane stranke. To je DEMOS Nedeljka Čubrilovića, bivšeg zamjenika predsjednika DNS-a i SPS Gorana Selaka, bivših socijalista Petra Đokića.