Puhalo pita: “Vidim svi ste slušali Balaševića, pa ko je onda glasao za sve one smradove iz 90-ih, ko je za njih ratovao i ko ih sada veliča?!?”

0
Region tuguje, američki mediji pišu o njemu, a u moru takvih reakcija zanimljiva je ona psihologa Srđana Puhala koji se pita “ako su svi slušali i voljeli Balaševića kako su se onda dogodile 90-te?”

Nakon vijesti o smrti Dorđa Balaševića gotovo da nema grada u regionu u kojem mu se odaje počast i zahvalnost za njegovo stvaralaštvo. Region tuguje, američki mediji pišu o njemu, a u moru takvih reakcija zanimljiva je ona psihologa Srđana Puhala.

– Vidim svi ste slušali Balaševića, pa ko je onda glasao za sve one smradove iz 90-ih, ko je za njih ratovao i ko ih sada veliča?!!, napisao je Puhalo kratko na Twitteru.

Balašević je više puta isticao svoju ljubav prema BiH i Sarajevu, njegove poruke mira i ljubavi su imale jak odjek u javnosti, međutim ne uvijek pozitivan.

Naime, on je održao koncert 1998. godine, u vremenima kada su ratne rane Sarajeva, ali i cijelog regiona još uvijek bile svježe, a nakon njegovog nastupa nije krio da je pri povratku u Beograd imao određene probleme zbog toga.