Pucnjava u Americi: Četiri osobe ubijene i još četiri ranjene

0
Reported multiple shooting in Paterson, New Jersey, United States on the evening of Friday, April 14, 2023. Reportedly, two people were shot on East 18th Street late Friday night. No further information was immediately available from the Paterson police department. (Photo by Kyle Mazza/NurPhoto) (Photo by Kyle Mazza / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Četiri osobe su ubijene i još četiri su povrijeđene u pucnjavi u Philadelphiji, a napadač je uhapšen, izvijestili su u ponedjeljak navečer lokalni mediji pozivajući se na policiju.

Glasnogovornik philadelphijske policijske uprave potvrdio je Reutersu da je bilo “više žrtava vatrenog oružja”, ali je rekao da više detalja zasad nije dostupno.

Policija je nešto prije 21 sat u ponedjeljak, 10 minuta nakon što su gradom odjeknuli pucnjevi, izvijestila o uhićenju osumnjičenog muškarca koji je nosio balistički prsluk, dodavši da su pušku i pištolj pronašli u obližnjoj ulici, piše The Philadelphia Inquirer.

Prema izvještajima Inquirera i philadelphijske televizije WPVI, podružnice ABC Newsa, dvoje ustrijeljenih su maloljetnici, ali nije jasno jesu li oni među mrtvima.

Još nema jasnijih pojedinosti o oružanom napadu. Mediji navode da se pucnjava na jugozapadnom dijelu Philadelphije, u Kingsessingu.

Pucnjava se dogodila dan nakon što su u gradu Baltimore, u Marylandu, ubijene dvije osobe ubijene, a 28 ozlijeđeno tijekom kvartovske zabave. Policija je izvijestila da još uvijek traga za više osumnjičenih za tu pucnjavu.