23.06.2024.
HomeNovostiPucnjava među ruskim vojnicima na ukrajinskom frontu: Pomahnitali narednik pobio šest saboraca...

Pucnjava među ruskim vojnicima na ukrajinskom frontu: Pomahnitali narednik pobio šest saboraca i nestao

Ruski narednik Jurij Galuško pobio je šest svojih saboraca u ubilačkom pohodu kakav se ne pamti u ruskoj vojsci. Međutim, kada se tu doda činjenica da je Galuško jedan od onih boraca koji je pomilovan i pušten iz ruskog zatvora da bi se borio u Ukrajini, takva vijest možda i ne iznenađuje, piše Jutarnji list.

Uoči rata, Kremlj se odlučio na očajnički potez, “pretresao” je ruske zatvore i 100.000 opasnih kriminalaca poslao na front u Ukrajini. Oni koji su preživjeli, za nagradu su dobili slobodu. Stoga ne iznenađuje da se širom Rusije povećao broj ubistava, silovanja i ostalih kriminalnih aktivnosti.

Međutim, do sada nije zabilježeno da je neko od tih kriminalaca pravio probleme u samoj vojsci. Vijest o masakru na području Aleksandrovke ruski mediji još nisu potvrdili, ali proruski blogeri naveliko pišu o tome. Tvrde da je 57-godišnji narednik Jurij Galuško kalašnjikovom ubio šest vojnika iz 10. tenkovske pukovnije, prije nego što je pobjegao.

U ruskoj vojsci strahuju da će ubica sada pokušati da pobjegne na ukrajinsku stranu. Naime, Galuško je rodom iz ukrajinskog Harkova, ali prije rata se preselio u Belgorod gdje je završio u zatvoru.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti