Publika u Premijer ligi Bosne i Hercegovine na svim stadionima od prvog kola

0

Navijači će moći ponovo na sve stadione Premijer lige od početka sezone 2021/22, potvrdio je za “Anadoliju” generalni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić.

Publike se na stadione u Bosni i Hercegovini počela vraćati dva kola prije kraja prošle sezone kada je Borac pred navijačima proslavio titulu i pobjedu protiv Tuzla sitija, a podršku je imao i Široki Brijeg na “Pecari“.

Protokol koji je nacionalnim asocijacijama propisala UEFA, više nije na snazi u našoj zemlji jer su ublažene epidemiološke mjere u cijeloj Bosni i Hercegovini, na osnovu odluka kriznih štabovi entiteta Federacije BiH i Republike Srpske u posljednje vrijeme, shodno povoljnijoj epidemiološkoj situaciji. To znači da se publika vraća na sve stadione u Premijer ligi BiH počevši od prvog kola nadolazeće sezone– rekao je Džemidžić za “Anadoliju“, te dodao:

Organizatori utakmica moraće pratiti sve instrukcije kriznih štabova u svojim entitetima i striktno se pridržavati svih uputa i primjenjivati sve protokole na utakmicama. U Federaciji BiH pratiće se i instrukcije kantonalnih kriznih štabova. Recimo, prema trenutnom situaciji u Zapadnohercegovačkom kantonu, kapacitet stadiona u Širokom Brijegu moći će biti ispunjen, što nije slučaj u nekim drugim kantonima. Dakle, sada je tako, a u slučaju eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije nije isključeno da se UEFA-in protokol ponovo aktivira, ukoliko i mjere kriznih štabova budu rigoroznije“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here