Psiholog Puhalo utvrđuje mentalni status Srba: ” Jel’ tako da Rusi imaju takvu atomsku bombu kad pukne nama Srbima nista ne bude?!!”

0

Psiholog Puhalo i danas utvrđuje mentalni status Srba samo jednim pitanjem: “Dobro jutro R Srpska, jel tako da Rusi imaju takvu atomsku bombu kad pukne nama Srbima nista ne bude?!!”

Odgovore na ovo aketno pitanje Puhalo će usporediti sa demagogijom srpskih Vođa, od Miloševića, preko Šešelja, Dodika, do Vulina i Vučića.

Šta su sve govorili i u šta je narod vjerovao. Rezultati uporedne analize, sasvim je sigurno, biće zanimljivi i porazni za puk koji slijedi svoje proroke, izbavitelje, despote i voždove.

Vjerovatno kao u pripovijesti Radoja Domanovića- “Vođa”.

Ali, kome je do čitanja?  Prije će se puk uhvatiti kame i puške, nego knjige. Prije će ubijati, klati, silovati, progoniti i paliti, nego čitati.

Ima narod i bez čitanja dosta imaginacije, da od zločinaca pravi heroje. A, ima i u svojim redovima dosta ratnih zločinaca, suđenih i osuđivanih koji su inspiracija zločincima koji tek čekaju svoj trenutak da uđu u historiju. I, tako redom u historijskim turnusima, koji su sve kraći i kraći…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here