14.04.2024.
HomeSportPršeš: Oslabljeni smo, ali pokušat ćemo iznenaditi Borca

Pršeš: Oslabljeni smo, ali pokušat ćemo iznenaditi Borca

Nogometaši tuzlanske Slobode u 19. kolu Premijer lige BiH u nedjelju gostuju u Banjoj Luci, gdje ih očekuje „razigrani“ Borac.

Tuzlacima kladionice ne daju puno izgleda na uspjeh, vjerovatno i zbog činjenice da već deset kola nisu okusili slast pobjede.

-Nakon jutrošnjeg treninga putujemo u Banja Luku, gdje igramo posljednju utakmicu prvog dijela prvenstva. Idemo u goste vrlo dobrom Borcu, ekipi koja je u vrlo dobroj formi i već dugo ne znaju za poraz. Ali, na Tušnju smo ih pobijedili 3:1, tako da je sve moguće i ovoga puta. U svakom slučaju, idemo se nadigravati, pa šta bude – kaže kreator Slobodine igre, Omar Pršeš.

Sloboda će nastupiti osjetno oslabljena. Kapiten Amar Beganović je protiv Tuzla Cityja dobio crveni karton, zbog tri žuta pauzirat će i Edis Smajić, dok se Amer Bekić na posljednjoj utakmici povrijedio.

– Izostanak ove trojice igrača za nas je hendikep, ali i pored toga očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu. Nadam se pozitivnom rezultatu, pa da zimsku pauzu dočekamo koliko-toliko lakše – zaključio je Pršeš.

Utakmica Borac – Sloboda igra se u nedjelju od 15 sati.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti