19.06.2024.
HomeNovostiProvala: Dodik jedini u regiji čestitao Lukašenku pobjedu koju EU ne priznaje,...

Provala: Dodik jedini u regiji čestitao Lukašenku pobjedu koju EU ne priznaje, Srbija “mudro” šuti

Kako sada stvari stoje, Dodik je jedini čestitao Lukašenku, a Evropska unija uskoro najavljuje sankcije i to “znatnom broju pojedinaca odgovornih za nasilje, represiju i izborne prevare”.

Kako piše Radio Slobodna Evropa, zvaničnici u Srbiji za sada šute. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za sada nije čestitao Lukašenku na spornoj izbornoj pobjedi.

Povodom protesta u Minsku i drugim gradovima oglasio se jedino ministar odbrane Aleksandar Vulin, ali kako bi demantovao informacije sa društvenih mreža da vojnici iz Srbije učestvuju na demonstracijama u Bjelorusiji.

Iz Crne Gore poručuju da sa zabrinutošću prate razvoj situacije, dok sa Kosova do objavljivanja ovog teksta nisu stigle reakcije. Iz Crne Gore poručuju da sa zabrinutošću prate razvoj situacije, dok je Sjeverna Makedonija za sada jedina zemlja Zapadnog Balkana, koja je direktno podržala najavljene EU sankcije.

Vratimo se, međutim, na Dodika. U čestitki koju je prenijela agencija Srna, Dodik je izrazio uvjerenje da će pod njegovim vodstvom “Bjelorusija nastaviti put daljeg ekonomskog i tehnološkog napretka na dobrobit svih njenih građana”.

Zanimljivo je, pak, da se ova Dodikova čestitka Lukašenku ne može naći na stranici Predsjedništva BiH.

Izvor: Klix

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti