14.07.2024.
HomeNovostiProtest u Podgorici: Građani se protive potpisivanju Ugovora sa SPC

Protest u Podgorici: Građani se protive potpisivanju Ugovora sa SPC

Počeo je proces u Podgorici isped zgrade Vlade gdje su se okupili nezadovoljni građani koji se protive potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC.

Pozvali su sve građane koji ne pristaju na revizionizam i oduzimanje historije da im se pridruže.

Nakon oficijalnog dijela skupa, građani će ostati ispred Vlade i tamo će provesti čitavu noć. Na protestu je i poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković.

Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava, održao je uvodni govor na večerašnjem protestu ispred zgrade Vlade u Podgorici.

Draginja Vuksanović-Stanković

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković poručila je da Crna Gora nikada nije i neće potpisati kapitulaciju i okupaciju, te da to građani neće dozvoliti.

– Ne mogu da vjerujem da je neko imao historijsku šansu da uđe u historiju kao prvi premijer koji će uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju, a on bira da bude izdajnik.

Dritane zaustavi se hitno dok ne bude kasno i vrati Crnu Goru na evropski put. Nećemo srpski svet i Otvoreni Balkan. Hoćemo građansku Crnu Goru i hoćemo u EU. Ova Vlada je dobila legitimitet da usvaja evropsku agendu, a ne ovakav ugovor. Da li čuješ ambasadore i građane, zaustavi se.

Svi koji budu glasali krivično će odgovarati i završiti u zatvoru zbog veleizdaje svoje države. Idemo na skraćenje mandata Skupštini ili na izbore ali odbranit ćemo Crnu Goru i njenu čast – poručila je Vuksanović-Stanković.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti