25.07.2024.
HomeNovostiProtest protiv Vučića nije prekidan ni tokom noći: Beograđani dočekali jutro na...

Protest protiv Vučića nije prekidan ni tokom noći: Beograđani dočekali jutro na mostu Gazela

Nakon najvećeg skupa u modernoj historiji Srbiji, gdje je na ulicama Beograda bilo više desetina hiljada građana, dio najupornijih opozicionara i građana proveo je noć na Gazeli. Uz šatore, dobro raspoloženje i nevjerovatnu energiju odlučili su da noć provedu na ulici i tako pošalju jasnu poruku da će tražiti ispunjenje zahtjeva.

Dio učesnika trećeg po redu protesta „Srbija protiv nasilja“ nastavio je i nakon ponoći blokadu dijela međunarodnog autoputa u novobeogradskim blokovima kod „NIS“ pumpe.

Uz nekoliko postavljenih šatora, na autoputu su i vreće za spavanje i baštenske stolice blokirali su put i zatražili da im se ispune zahtjevi.

Ekipa Nove mogla je da čuje da nekoliko desetina građana tražilo da se svi zahtjevi ispune i da će noćiti koliko god treba dana dok im se ne ispune zahtjevi.

Među okupljenim nešto prije dva sata nakon ponoći ostali su i narodni poslanici Srđan Milivojević, Đorđe Miketić i Nebojša Zelenović, kao i kopredsjednica stranke Zajedno Biljana Stojković.

“Ostaćemo ovdje koliko treba i da čekamo građane da nam se pridruže”, rekao je jedan od okupljenih koji je bio u šatoru.

Narodni poslanik Đorđe Miketić zahvalio se svima koji su bili na protestima i poručio da je bio veličanstven skup.

“Ostali su na Gazeli čuvari vatre, ljudi koji su zaista istrajni u tome. Vidjet ćemo sada u sljedećim danima kako će protest ići i mislimo da će protest biti na medije, PINK i REM. Protesti su svakog puta sve brojniji, građani su jasno poručili da su protiv nasilja u kojem živimo i natopili su nas mržnjom. Od danas više ništa neće biti isto”, rekao je Miketić za Nova.rs.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti