Proslava vjerskog praznika u Grudama završila tragično: Nakon kraće prepirke ubijena dva muškarca i dva ranjena

0

Dvije osobe su ubijene, a dvije ranjene u pohodu 50-godišnjeg muškarca tokom noći u mjestu Gorica kod Gruda, potvrđeno nam je iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Užasni događaj se zbio tokom proslave svetog Stjepana, kada je pod još nerazjašnjenim okolnostima, 50-godišnji muškarac zapucao iz automatske puške i usmrtio dva muškarca te dva lakše i teže ranio.

Njega su mještani do dolaska policije savladali.

– Pod nadzorom dežurne kantonalne tužiteljice uviđaj su izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i Odsjeka kriminalističke policije PU Grude a poduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog kaznenog djela i u cilju dokumentiranja istog – dodaju iz MUP-a ZHK.

Oglasili su se i iz Kantonalnog tužilaštva ŽZH u Širokom Brijegu.

– Dana 04.08.2022. godine oko 2:00 sati u mjestu Gorica, Stubli, općina Grude, prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale 2 osobe a 2 su ranjene, o kojem događaju je obavještena policija, koja je izašla na lice mjesta gdje su zajedno sa dežurnim tužiteljem obavili očevid i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja.

Naložit će se obdukcija nad tijelima smrtno stradalih i poduzeti će se i druge radnje u cilju procesuiranja počinitelja krivičnih djela Ubistvo i Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.