Proškripala zahrđala Mazalica, Dodikova uzdanica: Trebinje je Srbija, sve je ovo Srbija!?!

0

Na dnevnom redu sjednice Narodne skupštine Republike Srpske nalazi se, između ostalih, i Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju i Prijedlog odluke o izradi Zoning plana područja posebne namjene “Aerodrom Trebinje” po hitnom postupku.

Nakon oštrih kritika opozicionog poslanika Nebojše Vukanovića u vezi izgradnje aerodroma u Trebinju i obećanja u proteklim godinama, za riječ se javio Srđan Mazalica, poslanik iz SNSD-a.

– Mi smo manje zaduženi nego vi kad ste bili na vlasti, kazao je Mazlica.

– Treba prihvatiti svaku pomoć koja dođe, naravno da od srca treba prihvatiti kada je od Republike Srbije. Strateški interese koji Republika Srbija vidi na području istočne Hercegovine, srce teritorije koji su u ranom srednje vijeku naselili Srbi, je izuzetno važno za nas i Republiku Srpsku. Nije Bosna i Hercegovina jedno, Srbija drugo. Trebinje je bilo Srbija, Bosna je bila Srbija, sve je ovo Srbija i tako treba da se ponašamo, tako treba da investiramo tako treba ulažemo, tako treba da razmišljamo, kazao je Mazalica.

– I onda kažu problem je što Srbija ulaže u Repubiku Srpsku. Ne ulaže Srbija u Republiku Srpsku, Srbija ulaže u Srbiju, evo ja ću vama sada reći. Trebinje je Srbija. Barem toliko treba da znate o elementarnim stvarima, dodao je Mazalica.

Odgovorio mu je Vukanović.

– Nemojte se ovdje baviti jeftinim populizmom, pričati o srpskim gradovima, a mi krepajemo od gladi. 3.000 ljudi su protjerali u Dubrovnik. Mnogi su Dubrovčani više uradili za srpstvo nego vi koji ste na vlasti, kazao je Vukanović.

U izgradnju aerodroma u Trebinju se uključena je i Srbija koja će finansirati izgradnju i putem koncesije upravljati njime 30 do 35 godina.