20.05.2024.
HomeNovostiPropast "dalekovidnice srpskog sveta":Njemački investitori napustili TV "UNA", ostala samo firma koja...

Propast “dalekovidnice srpskog sveta”:Njemački investitori napustili TV “UNA”, ostala samo firma koja se povezuje s Dodikom

„Foundcenter Investment GmbH“ iz Berlina, dosadašnji većinski vlasnik firme „Una World Network“, potpuno se povukao iz projekta čiji je cilj bio stvaranje regionalne TV stanice „UNA“ i kao jedini vlasnik ostala je firma „Infinity Media“ Banja Luka koja se povezuje sa porodicom Dodik, saznaje portal CAPITAL.

Promjene u vlasničkoj strukturi registrovane su Rješenjem Okružnog privrednog suda Banja Luka od 24. februara ove godine, od kada je jedini vlasnik „Une“ firma „Infinity Media“, koja pripada „Infinity International Group“.

Podsjećamo, uspostavljanje regionalne televizije „Una“ spektakularno je najavljeno na Weekend Media festivalu u Rovinju prošle godine. Emitovanje programa započeli su krajem godine, ali ono što je spektakularno najavljivano do sada gledaoci nisu imali priliku vidjeti.

Za potrebe pokretanja televizije u Banjoj Luci je osnovano nekoliko preduzeća, između ostalog i „Una World Network“ čiji su osnivači bili „Infinity Media“ Banja Luka sa udjelom od 20 posto i „Foundcenter Investment GmbH“ Berlin sa 80 posto učešća.

Registrovani su za „proizvodnju filmova, videofilmova i televizijskog programa“. Zastupnik je bio Dejan Jocić kao predsjednik Upravnog odbora. Da je Jocić idejni začetnik tog projekta, a da je pokretač „Foundcenter Investment GmbH“ saopćeno je i zvanično početkom septembra prošle godine.

Međutim, u Registru poslovnih subjekata RS-a sada je vidljivo da od njemačkih investitora i Jocića više nema traga u „Uni“, čiji je vlasnik sada „Infinity Media“, a novi zastupnik Srđan Praštalo.

„Infinity Media“ u sastavu je „Infinity International Group“ gdje je i, javnosti po tenderima poznat, „Prointer ITSS“ koji se veže za porodicu srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti