03.03.2024.
HomeNovostiPropao Tegeltijin i Tadićkin plan: Biljana Simeunović izabrana za članicu VSTV-a

Propao Tegeltijin i Tadićkin plan: Biljana Simeunović izabrana za članicu VSTV-a

Za člana VSTV-a BiH iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, umjesto dosadašnje predstavnice Jadranke Lokmić-Misirače, izabrana je Biljana Simeunović, potvrđeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Kako je navedeno u saopštenju, glasanje je obavljeno 24. septembra 2020. godine u periodu od 9 do 16 sati, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, kao i procedura za glasanje i izbor, u Velikoj sali Tužilaštva BiH, a u prisustvu imenovane komisije za provođenje i nadzor procesa glasanja.​

Sve prijavljene kandidatkinje, Ivana Petković (8 glasova), Biljana Simeunović (19 glasova), Gordana Bosiljčić (5 glasova), Vedrana Mijović (18 glasova) i Violeta Mandić (4 glasa), imale su mogućnost prisustvovati sve vrijeme glasanja, kao i za vrijeme brojanja glasova.

Informaciju je za N1 potvrdila i sama Simeunović.

Podsjećamo, “Slobodna Bosna” i drugi mediji su u prethodnom periodu pisali kako Milan Tegeltija i Gordana Tadić namjeravaju u VSTV instalirati Vedranu Mijović, državnu tužiteljicu i kćerku SNSD-ovog funkcionera Slavka Jovičića Slavuja, umjesto Biljane Simeunović, kojoj su ponudili poziciju glavne tužiteljice u Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

Biljana Simeunović je obavijestila glavnu tužiteljicu BiH i sve tužioce Tužilaštva BiH pismom kojim je oštro odgovorila na ovu “ponudu”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti