27.05.2024.
HomeNovostiPronađene osobe iz Golfa smrti kojim je ubijen 22-godišnji Ismar Subašić u...

Pronađene osobe iz Golfa smrti kojim je ubijen 22-godišnji Ismar Subašić u Tuzli

Službenici Uprave policije TK otkrile su osobe koje su bile u automobilu Golf 5 s kojim su u blizini Tržnog centra „Merkator“ nanijeli smrtonosne povrede 22-godišnjem mladiću Ismaru Subašiću iz naselja Mosnik u Tuzli. 

Nesreća se dogodila u subotu dva sata iza ponoći, a nakon silovitog udara u pješaka osobe iz Golfa 5 su se zaputili u nepoznatom pravcu.

– Riječ je o automobilu koji je austrijskih registarskih oznaka. Službenici policije su na kriminalističku obradu privele tri osobe i još sa sigurnošću ne možemo reći koje od njih bio za volanom – rečeno nam je u Kantonalnom tuilaštvu TK.

Osoba na koju je registrovano vozilo tvrdi da nije bila za volanom, a, nezvanično saznajemo, krivica se prebacuje s jedne na drugu osobu koje su bile u Golfu 5.

Poslije silovitog udara Ismar Subašić je davao znake života. Veoma brzo je stigao tim Službe hitne medicinske pomoći, a ljekari su pokušali na mjestu nesreće njegovu reanimaciju. Prevezen je potom na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla gdje je desetak minuta nakon prijema i preminuo.

– Prema urađenom alkotestiranju nije konstatovano prisustvo alkohola u krvi kod osoba koje su privedene u Policijsku upravu TK. No, uzeti su uzorci krvi i urina kako bi uradili dodatna vještačenja – navode u Kantonalnom tužilaštvu TK.

Tuzlansko naselje Mosnik je obavila tuga. Još jedan mladi život je ugašen u saobraćajnoj nesreći, a, kako nam kažu komšije, Ismar Subašić je tugovao za drugom Selmirom Kovačevićem koji je također poginuo u saobraćajnoj nesreći. Vrijeme i mjesto posljednjeg ispraćaja Ismara Subašića bit će naknadno određeno.

Tekst i foto: E. Skokić, Dnevni Avaz

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti