Profesor Živanović o Dodikovom cirkusu u Predsjedništvu BiH: Ovdje je riječ o ludilu, riječ je o teškom psihijatrijskom poremećaju

0

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, danas je ponovo priredio „cirkus“ u Predsjedništvu i zgrozio javnost. Kako je i najavio prošle sedmice, danas je u svoj kabinet doveo harmonikaša te zapjevao u prisustvu svojih saradnika.

Za komentar ovog nedoličnog ponašanja zamolili smo Miodraga Živanovića, penzionisanog profesora na banjalučkom Filozofskom fakultetu.

-Ovdje je riječ o ludilu. Riječ je o teškom psihijatrijskom poremećaju i mislim da ovo više nema nikakve veze sa politikom. Ne samo ovo danas, nego inače cijeli blok ideja o vraćanja izvornom Dejtonu kada je riječ o Republici Srpskoj, nema veze s vraćanjem izvornom Dejtonu. I RS i BiH prema mojim računicama vraćaju se i žive u periodu između 930 i 950 godine. Znači vraćaju nas hiljadu godina unazad sa svojim idejama. Svako rukovodstvo bilo koje države treba da se bori da idemo naprijed, a ne da se vraćamo u duboku prošlost – kaže prof. Živanović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here